MONTESSORI WILLOWVALE

Child Care

 

Client:

Montessori Willowvale

Location:

Willowvale, Gold Coast, QLD

Completed:

Under Construction (2019)

Construction Budget:

$1.5 million

Project Description:

Montessori Early Learning Centres inspire children toward a lifelong love of learning, which at The Farm, the interior design enables students to do so.

Architectural Collaborative provided intelligent and cost effective interior design to Local Office Architecture’s Child Care design in Willowvale. To assist the client in visualising internal and external spaces and provide marketable material, high quality renders and a fly through were produced.

Located in rural Gold Coast, the client desired a delicate design ethos that respected it’s rural context. Named ‘The Farm’ this modern yet natural design outcome connects external to internal through clever choice of materiality and palette. Raw materiality is highlighted throughout the internal spaces which reflects the use on-site milled timber throughout the play spaces.

Architectural Collaborative assisted in decision making throughout the design process through use of 3D visualisation. The use of work in progress renders enabled the client to coherently understand the building’s outcome before construction.

Due to be completed in 2019, this child care based on the Montessori learning approach, will enrich the children’s connection to the land.

LISTEN.CREATE.INSPIRE.

Architectural Collaborative Pty Ltd // Copyright © 2019